Binnen, buiten of onderweg!

Ruitersportaccommodatie 't Raamdal is te vinden aan de Beerschemaasweg 1 in Escharen. Het is een unieke paarden­sportaccommodatie van ongeveer 5,5 hectare groot. Prachtig gelegen in het groen met uitstekende faciliteiten. Een indoor rijhal, een royaal buitenterrein met diverse natuurlijke hindernissen én een groot ruiter- en menroutenetwerk in de omgeving. 

Alle verenigingsactiviteiten van Paarden- en Ponyvereniging 't Raamdal vinden plaats op deze locatie. De leden van PPV 't Raamdal kunnen onbeperkt van de accommodatie en de faciliteiten gebruik maken.  Wilt u ons ruitersportterrein of de rijhal huren voor een activiteit of evenement? Of meer informatie over de mogelijkheden? Mail dan naar accommodatiebeheer@hippischfestijngrave.nl

Indoor rijhal

De rijbaan met professionele sportbodem is 24 x 44 meter met daarnaast een aanbouw voor opzadelen van paarden en pony’s en een materialenopslag. De kantine in het clubgebouw biedt via een grote glaswand zicht op de rijbaan.

PPV 't Raamdal gebruikt de rijhal voor verenigingsactiviteiten. Leden van deze vereniging kunnen de rijhal buiten de lesuren gratis en onbeperkt gebruiken. Interesse om ook gebruik te kunnen maken van de rijhal? Informeer dan voor een lidmaatschap via info@ppvraamdal.nl

Outdoor terrein

De faciliteiten op ons buitenterrein bestaan uit: 

  • verlichte buitenrijbak van 20x60 meter met beregeningsinstallatie
  • diverse natuurlijke hindernissen zoals een Ierse wal, pulverman, piano en waterpartij
  • men-marathon hindernis met hoogteverschillen
  • springparcours van zo'n 10 hindernissen
  • groot grasveld voor diverse dressuurringen
  • dressuurbordjes en -hekjes
  • totaal 5,5 hectare grond beschikbaar 

Na het Hippisch Festijn Grave 2024 wordt gestart met de aanleg van een grote zandpiste (90x55 meter) met eb- en vloedbodem op het buitenterrein.

Ruiter- en menroutes

De stichting HFG heeft een netwerk van ruiterroutes met een lengte van zo'n 100 km in de omgeving van Grave en Mill gerealiseerd. Een groot deel van de routes is ook toegankelijk voor menners.
Het routenetwerk werkt met een knooppuntensysteem.
Bepaal zelf je route: een kort ommetje, of urenlang rondrijden in het fraaie buitengebied van Grave en omgeving. Langs de routes zijn horeca- en manegebedrijven, maar ook ons ruitersportterrein vormt een ideale uitvalsbasis of pauzelocatie voor een leuke buitenrit. Hiervoor kunt u altijd contact met ons opnemen.
Download de ruiterroutefolder of de routekaart.

Ruiterroutefolder
Routekaart