Bezoekers

Paardensport, spektakel, spanning en sfeer

Een dagje uit voor het hele gezin!

Het Hippisch Festijn is het grootste outdoor paardensportevenement in Noordoost-Brabant en is gratis te bezoeken. Drie dagen lang kunt u genieten van paardensport van de beginnende Bixie & Friends kinderen tot het hoogste ZZ-niveau. Daarnaast vindt u op het sfeervol ingerichte terrein horeca, stands voor buitenleven en paardensport, demonstraties en Brabantse gezelligheid. Dit alles vormt de entourage van een sportieve strijd door professionals en amateurs, bij het springen en de dressuur.

Wat is er te doen?

Op zaterdag is de jeugd- en ponydag. Een dagje uit voor het hele gezin! Waar vind je nog een concours waar je op één dag kunt springen, dressuur rijden en mee kunt doen aan een minicross met heuse waterbak! Het is prachtig om te zien hoe de kinderen genieten van de sport, hun pony en het plezier met elkaar. Tussendoor biedt het strodorp met springkussen, kinderactiviteiten en een gezellig horecaterras het nodige vertier.

De zondag is bij uitstek de dag voor de bezoeker. Naast de paardensport is er het gezellige strodorp met standhouders, zijn er kinderactiviteiten en leuke demonstraties. Sportieve hoogtepunten zijn de kür op muziek en de afsluitende spectaculaire derby. Eén van de weinige derby’s in heel Nederland.

Tijdens de derby leggen ruiters een springparcours af van één kilometer lengte. Naast gewone hindernissen moeten ze verschillende natuurlijke hindernissen, waaronder een waterpartij, nemen. Dit vormt een ware uitdaging voor ruiter en paard en staat garant voor het nodige spektakel.

Het evenement vindt plaats op Ruitersportterrein ’t Raamdal aan de Beerschemaasweg 1 in Escharen.