Nieuwe Derbyhindernis

14-12-2015

Op de zondag van het Hippisch Festijn Grave vindt de spectaculaire Derby plaats als afsluiting. Springruiters van het hoogste niveau leggen tijdens de Derby een springparcours van één kilometer af, dit vraagt het uiterste van de ruiter/amazone en zijn paard. Naast de normale springhindernissen bestaat het Derbyparcours ook uit een aantal natuurlijke hindernissen.

Tijdens het Hippisch Festijn Grave 2016 zal er een nieuwe natuurlijke hindernis aanwezig zijn tijdens de Derby: het Spechtengat. De ruiters zullen tijdens de Derby door het Spechtengat heen moeten springen, daar waar ze gewend zijn om normaliter over hindernissen heen te springen. De onderrand van het Spechtengat bestaat uit dikke houten balken, de boog ziet er nu nog enigszins kaal uit, maar deze zal begroeid raken met klimplanten.
Het Spechtengat mag gerekend worden tot één van de moeilijkste uitdagingen van de Derby. De ruiter zal zijn paard moeten overtuigen om door het gat van de hindernis heen te springen, iets wat het paard waarschijnlijk niet gewend is.

Tijdens de Derby moeten ruiter en paard iedere hindernis nemen. Een uitzondering hierop is de Waterpartij, daar mag de ruiter kiezen om of door het water heen te gaan of om de Steigerhindernis er naast te nemen. Als het paard twee hindernissen de eerste keer weigert te nemen of één hindernis twee keer weigert te nemen, dan zal de combinatie uitgesloten worden. Ook dit jaar belooft de Derby weer een spektakel te worden, de Derby is op en top paardensport van het hoogste niveau. De Derby van het Hippisch Festijn Grave is één van de weinige Derby’s in Nederland en de enige in Noord-Oost-Brabant.

Naar nieuwsoverzicht