3 dagen van amateur
tot topniveau

Algemene informatie

Het Hippisch Festijn Grave is het grootste outdoor paardensportevenement in Noordoost-Brabant en is gratis te bezoeken. Drie dagen lang kan er genoten worden van prachtige sport van amateur tot topniveau. Het sfeervolle ingerichte terrein met horeca, stands gericht op het buitenleven en de paardensport, demonstraties en de Brabantse gezelligheid vormen de entourage van een sportieve strijd bij het springen en de dressuur. Op het Hippisch Festijn Grave rijden in dezelfde wedstrijd professionals en amateurs mee. Het komt in de paardensport dan ook regelmatig voor dat amateurs winnen van professionals. Het Hippisch Festijn Grave vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van juni, van vrijdag tot en met zondag. Op de eerste zaterdag en zondag van juli vinden de Hippisch Festijn Grave Koudbloedendag en het Hippisch Festijn Grave Mennen plaats.

De zondag van het Hippisch Festijn Grave is bij uitstek de dag van de bezoeker. Paardensport op hoog niveau, de Raamdalfair waar van alles te beleven is, verschillende kinderactiviteiten en leuke demonstraties. Sportieve hoogtepunten zijn de kür op muziek en als afsluiter, het ultieme hoogtepunt van drie dagen paardensport: De spectaculaire derby. Het is één van de weinige derby’s in heel Nederland.
Tijdens de derby worden ruiters van het hoogste niveau uitgedaagd om een springparcours van één kilometer lengte af te leggen.Hierbij zullen ze naast de gewone hindernissen ook verschillende natuurlijke hindernissen, waaronder een waterpartij moeten nemen.

Dit vormt een ware uitdaging voor ruiter en paard en zorgt voor het publiek voor het nodige spektakel.

Het Hippisch Festijn Grave is een groots evenement, waar veel te zien en te beleven valt; Spektakel, spanning en sfeer het is allemaal aanwezig op het Hippisch Festijn Grave. Het evenement vindt plaats op Ruitersportterrein ’t Raamdal nabij het gelijknamige natuurgebied in Escharen. Het evenement is gratis toegankelijk, dus kom een keer sfeer snuiven en genieten van de paardensport en het Brabantse buitenleven!

Programma 2017

Vrijdag 23 juni

12.30 - 13.30 uur
Hindernissen derby verkennen

14.15 - 21.30 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse L, M, Z/ZZ, BB en B op het hoofdterrein

18.00 - 22.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse B tot en met Z2 in ring 1 tot en met ring 4

Zaterdag 24 juni

10.00 - 16.00 uur
Springwedstrijden voor pony's klasse BB tot en met ZZ op het hoofdterrein

10.30 - 16.30 uur
Dressuurwedstrijden voor pony's
klasse BB tot en met Z2  en Bixie dressuur en springen in ring 1 tot en met ring 6

16.30 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse L, M en Z/ZZ op het hoofdterrein

18.00 - 22.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse BB tot en met M1 in ring 3 en ring 4

18.00 - 22.00 uur
Dressuurwedstrijden voor koudbloeden klasse BB tot en met Z2 in ring 1 en 2

Zondag 25 juni

10.00 - 14.00 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse B en L op het hoofdterrein

10.30 - 14.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse B tot en met ZZ-Licht in ring 1 tot en met ring 4

14.00 - 14.30 uur
Show Hackneys, entree Boer zoekt Vrouw koppel Herman & Fleur met aansluitend 'meet en greet'.

14.30 uur
Finale Wetering Bodemtechniek Trophy 2017: Springwedstrijd voor paarden klasse B tot en met ZZ op het hoofdterrein

14.40 uur
Dressuurwedstrijd voor paarden Kür op Muziek klasse ZZ-Licht en Z2 in ring 1

15.30 uur 
Show Akasha Rijkunst, Kür op Muziek carrousel 

16.00 uur
Springwedstrijd voor paarden: spectaculaire derby op het hoofdterreinen

Raamdalfair op 25 juni

Ook dit jaar is op zondag tijdens het Hippisch Festijn Grave de Raamdalfair. De Raamdalfair is kleinschalig en is een extra aanvulling op het mooie paardensportprogramma van het Festijn. In diverse stands wordt het ‘goede buitenleven’ gepresenteerd. Wat te denken van ambachtelijk gemaakte streekproducten, een bijenhouder en informatiestands van de dassenwerkgroep en Toeristisch Grave? Daarnaast presenteren een aantal sponsors hun producten. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht: die kunnen naar hartenlust spelen op het springkussen en geschminkt kunnen worden. Ook de konijntjes en kippen van Pels & Pluim zijn er weer. Op ons gezellig ingerichte horecaplein met terras wordt voor een natje en een droogje gezorgd. De Raamdalfair kent dit jaar zelfs een heuse catwalk waarop gedurende de zaterdag en zondag diverse shows verzorgd worden door Ruiter & Co en Meijburg Tuin- en Parkmachines. Op zondagmiddag is er rond 14.30 uur een heuse 'meet en greet' met Boer zoekt Vrouw - koppel Herman en Fleur.