3 dagen van amateur
tot topniveau

Algemene informatie

Het Hippisch Festijn Grave is het grootste outdoor paardensportevenement in Noordoost-Brabant en is gratis te bezoeken. Drie dagen lang kan er genoten worden van prachtige sport van amateur tot topniveau. Het sfeervolle ingerichte terrein met horeca, stands gericht op het buitenleven en de paardensport, demonstraties en de Brabantse gezelligheid vormen de entourage van een sportieve strijd bij het springen en de dressuur. Op het Hippisch Festijn Grave rijden in dezelfde wedstrijd professionals en amateurs mee. Het komt in de paardensport dan ook regelmatig voor dat amateurs winnen van professionals. Het Hippisch Festijn Grave vindt jaarlijks plaats in het laatste weekend van juni, van vrijdag tot en met zondag. Op de eerste zondag van juli vindt het Hippisch Festijn Grave Mennen plaats.

De zondag van het Hippisch Festijn Grave is bij uitstek de dag van de bezoeker. Paardensport op hoog niveau, de Raamdalfair waar van alles te beleven is, verschillende kinderactiviteiten en leuke demonstraties. Sportieve hoogtepunten zijn de kür op muziek en als afsluiter, het ultieme hoogtepunt van drie dagen paardensport: de spectaculaire derby. Het is één van de weinige derby’s in heel Nederland.
Tijdens de derby worden ruiters van het hoogste niveau uitgedaagd om een springparcours van één kilometer lengte af te leggen.Hierbij zullen ze naast de gewone hindernissen ook verschillende natuurlijke hindernissen, waaronder een waterpartij moeten nemen.

Dit vormt een ware uitdaging voor ruiter en paard en zorgt voor het publiek voor het nodige spektakel.

Het Hippisch Festijn Grave is een groots evenement, waar veel te zien en te beleven valt; Spektakel, spanning en sfeer het is allemaal aanwezig op het Hippisch Festijn Grave. Het evenement vindt plaats op Ruitersportterrein ’t Raamdal nabij het gelijknamige natuurgebied in Escharen. Het evenement is gratis toegankelijk, dus kom een keer sfeer snuiven en genieten van de paardensport en het Brabantse buitenleven!

Programma 2018

Vrijdag 22 juni

13.00 - 14.00 uur
Hindernissen derby verkennen

14.30 - 21.30 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse L, M, Z, ZZ, BB en B op het hoofdterrein

18.00 - 22.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse BB tot en met Z2 in ring 1 tot en met ring 5

Zaterdag 23 juni

8.30 - 17.30 uur
Springwedstrijden voor pony's klasse BB tot en met ZZ op het hoofdterrein

9.00 - 16.15 uur
Dressuurwedstrijden voor pony's
klasse BB tot en met Z2  en Bixie dressuur en springen in ring 1 tot en met ring 6

16.15 - 17.00 uur
Dressuurwedstrijden voor viertallen voor pony's klasse L in ring 1

17.30 uur - 21.30 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse L, M en Z op het hoofdterrein

18.00 - 22.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse L2, M2 en Z1 in ring 1 tot en met ring 4

17.30 - 21.15 uur
Dressuurwedstrijden voor koudbloeden klasse BB tot en met Z2 in ring 5 en 6

Zondag 24 juni

9.00 - 14.15 uur
Springwedstrijden voor paarden klasse B en L op het hoofdterrein

9.00 - 15.00 uur
Dressuurwedstrijden voor paarden klasse B tot en met ZZ-Licht in ring 1 tot en met ring 5

14.15 - 14.45 uur
Springwedstrijd voor paarden klasse ZZ op het hoofdterrein

14.45 - 15.30 uur
Jubileumrubriek 20 jaar HFG:
Relais springen

14.30 - 15.00 uur
Clinic Bo Thijssen en Annemieke Raaijmakers in ring 1

15.00 uur
Dressuurwedstrijd voor paarden Kür op Muziek klasse ZZ-Zwaar, ZZ-Licht, Z2 en Z1 in ring 1

14.00 - 14.30 uur
Demonstratie vrijheidsdressuur door Heidi van Noordenburg op het hoofdterrein

16.00 uur
Springwedstrijd voor paarden: spectaculaire derby op het hoofdterrein

Raamdalfair op 24 juni

Ook dit jaar is op zondag tijdens het Hippisch Festijn Grave de Raamdalfair. De Raamdalfair is kleinschalig en is een extra aanvulling op het mooie paardensportprogramma van het Festijn. In diverse stands wordt het ‘goede buitenleven’ gepresenteerd. Wat te denken van ambachtelijk gemaakte streekproducten, een bijenhouder en informatiestands van bijvoorbeeld de dassenwerkgroep? Daarnaast presenteren een aantal sponsors hun producten. Natuurlijk is er ook aan de kinderen gedacht: die kunnen naar hartenlust spelen op het springkussen en geschminkt worden. Nieuw dit jaar is onze samenwerking met de opleiding dierhouderij van Helicon uit Nijmegen. Hun studenten verzorgen een heus 'animal event' tijdens de Raamdalfair. Op ons gezellig ingerichte horecaplein met terras wordt voor een natje en een droogje gezorgd. Entree is gratis!